top of page
Αναζήτηση

Πρωταθλητισμό; Πάντα. Πρωτιά; Ενίοτε…

Να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα σταθερά και λίγο. Οι Ιάπωνες το λένε kaizen



Να γνωρίζουμε και να συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους καλύτερους από εμάς. Καλύτερους σε κάτι που έχει αξία για μας: χιούμορ, ενσυναίσθηση, επαγγελματικές γνώσεις, επιχειρηματική αξιοσύνη, όρεξη για ζωή και δημιουργικότητα, εμφάνιση και στυλ, κοινωνική προσφορά. Χίλια δυό υπάρχουν που μπορεί να πάρεις από ξεχωριστούς ανθρώπους, εννοείται από τον καθένα σε 2-3 τομείς και μόνο.


Το να περιτριγυρίζεσαι αποκλειστικά από μετριότητες δεν σε κάνει πιο ευαίσθητο όπως ίσως νομίζεις, Επιβάλλεται να βοηθάς και να υποστηρίζεις αυτόν που έχει αδύναμο χαρακτήρα χωρίς όμως αυτό να συνεπάγεται ότι πρέπει ντε και καλά να γίνετε κολλητοί.

Ερώτηση προς εαυτόν: μήπως πίσω από την επιφανειακή μεγαλοσύνη μου, βρίσκεται η ανασφάλειά μου, η ανάγκη μου να έχω στον κύκλο μου ανθρώπους που αποδέχονται ασυζητητί την πρωτοκαθεδρία μου; Μήπως πίσω από την συμπάθεια που μου δείχνει ο προστατευόμενος βρίσκεται το βόλεμά του;


Να κάνουμε πάντα πρωταθλητισμό σημαίνει να βελτιωνόμαστε συνεχώς στους τομείς μας, ανεβάζοντας τον πήχη καθημερινά “raise your standards & keep pushing” μας προτρέπει ο Tony Robbins. Πως; Με το διάβασμα βιβλίων αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης, με το να προσδιορίσουμε τις δικές μας αρχές και αξίες, με το να καταγράψουμε τους στόχους μας σε όλους τους τομείς αρχικά σε βάθος 3-5 χρόνων και μετά σε ετήσια, μηνιαία, εβδομαδιαία και καθημερινή βάση.και φυσικά με την καθημερινή πρακτική εξάσκηση.


Να κάνουμε πρωταθλητισμό δεν σημαίνει να στοχεύουμε να βρούμε πρώτοι. Ο εαυτός μας είναι ο “αντίπαλος” όχι οι άλλοι. Να το βάλουμε σε νούμερα; Αν σε κάποιο από τους τομείς που επικεντρωνόμαστε, θέλουμε να αυτο-βαθμολογηθούμε σε μία κλίμακα με βάση το 5 και άριστα το 10, το λιγότερο που θα πρότεινα να είμαστε, θα ήταν ένα 7. Ο άμεσος στόχος να πιάσουμε το 8 και ο μεσοπρόθεσμος το 9. Ποτέ των ποτών 10. Αν μάλιστα (χωρίς να το επιδιώξουμε) νοιώσουμε κάποια στιγμή ότι ίσως να πλησιάζουμε το 10, καλό είναι να κάνουμε άμεσα στροφή και να κατεβάσουμε ταχύτητα. Ε , αν παρόλα αυτά προκύψει, το αποδεχόμαστε (για να ευχαριστηθεί και λίγο ο εγωισμός μας) ξέροντας ότι αυτό σημαίνει ότι κάποιους άλλους τομείς της ζωής μας αφήσαμε πίσω και πως είναι καιρός να εξισορροπήσουμε την κατάσταση.


Ήταν Σεπτέμβριος του 2019 όταν στον αγώνα των 5.000μ στη Ντόχα, ο Braima Dabo κέρδισε τον θαυμασμό όλου του κόσμου όχι κερδίζοντας κάποιο μετάλλιο αλλά βοηθώντας να τερματίσει ο αντίπαλος δρομέας Aruban Johnathan Busby, που ήταν έτοιμος να καταρρεύσει. Κάνε πρωταθλητισμό, χωρίς η πρωτιά να είναι αυτοσκοπός




40 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page