top of page

Professionals I Admire

Νοιώθω τυχερός γιατί γνώρισα (και κάποιες φορές συνεργάστηκα) με ξεχωριστές περιπτώσεις επαγγελματιών, σε διαφορετικούς τομείς, που είχαν όμως κάποια κοινά χαρακτηριστικά: δημιουργική τρέλα, ήθος, ικανότητες, όρεξη για δουλειά.   Με κάποιους μάλιστα συνδέθηκα και φιλικά . Άλλες περιπτώσεις πάλι τις έμαθα από διαδικτυακούς φίλους.

Αν θεωρείς ότι είσαι αυτής της κατηγορίας επαγγελματίας, θα χαρώ να έχουμε μια πρώτη επικοινωνία

Ο Μιχάλης αγαπάει τη δουλειά του

Έρχεσαι Θεσσαλονίκη και κολλάει το ηλεκτρικό παράθυρο από τη θέση του οδηγού. Ούτε πάνω ούτε κάτω, στη μέση. Ψιλοπανικός. Που να βρεις μάστορα Παρασκευή απόγευμα….Κι αν βρεις, ποιος ξέρει αν θα κάνει σοβαρή δουλειά και βέβαια πόσο θα σε χρεώσει … Αποφασίζω ν' ακολουθήσω τη μέθοδο «ο γνωστός του γνωστού» : ρωτάω την Κατερίνα από το σπίτι που νοικιάσαμε στο Airbnb. Με παραπέμπει στον Κώστα που έχει parking και που ίσως κάτι ξέρει. Εκείνος πράγματι κάποιον σοβαρό έχει υπόψη του μα δεν θυμάται καλά τ όνομα. Τον παρακαλώ να ψάξει στον υπολογιστή του και έτσι τον βρίσκει και μου δίνει το τηλ του. Του τηλεφωνώ, μου εξηγεί ότι μάλλον είναι ο μηχανισμός, που πάει να πει ένα 130ρι αλλά θα το δει Σάββατο πρωί. Έρχονται 2 άτομα παραλαμβάνουν εμένα και τ αμάξι, και αρχίζουν μετά στο συνεργείο το ξεβίδωμα και το ψάξιμο… Ύστερα από κάνα τέταρτο ο βοηθός μου εξηγεί πως δεν είναι παρά ένα μικρό στράβωμα στη μπάρα, το ισώνει μπροστά μου και ω του θαύματος το παράθυρο λειτουργεί! Τι χρωστάω Μιχάλη, ρωτάω το αφεντικό. Ε, αν θες δώσε ένα 20ρι. Τον ευχαριστώ, του λέω μπράβο και του υπόσχομαι ότι θα διαφημίσω τη δουλειά και τη σοβαρότητα του παντού. Φεύγοντας πρόσεξα τι έγραφε στη πλάτη ή φόρμα του βοηθού «Αγαπάμε τη δουλειά μας»

Σουγιολτσής.jpg

Ο Τάσος και η Φάρμα Δοξάτου

Τάσος Καρκαντζέλης , μηχανικός, σύμβουλος επιχειρήσεων και στέλεχος  στον χώρο του τροφίμου. Μετά από 18 χρόνια στις επιχειρήσεις ο Τάσος επέστρεψε στο χωριό σε μια προσπάθεια να δώσει ζωή στα εγκαταλελειμμένα χωράφια της οικογένειάς του. Και ξεκίνησε να δημιουργεί τη δική του φάρμα. Η Φάρμα Δοξάτου είχε σκοπό την πολυκαλλιέργεια 500 στρεμμάτων με συκιές, καλαμπόκι και βίκο, όλα βιολογικά, που θα ταΐζουν στην τελική τους φάση 50 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, 10.000 κότες αυγοπαραγωγής και 100-500 γουρούνια.

Δεν πρόλαβε να αναπτύξει σε πλήρη μορφή .το project του, Έφυγε ξαφνικά από καρδιά τέτοιες μέρες το 2016, αφήνοντας ορφανά τα δύο αγόρια του και ένα μισοτελειωμένο έργο που είχε προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον.

Όπως είχε πει και ο ίδιος "Τον καιρό που οι αγροτικές επιδοτήσεις γινόταν μπουζούκια και στην Αράχοβα και χτίζαν κάθε εκατοστό, υπήρχε και μια «άλλη» Ελλάδα. Μια Ελλάδα κάποιων «τρελλών» που επέμεναν να δουλεύουν αντί να κάνουν καταλήψεις. Που είχαν όραμα αλλά και την υπομονή κι επιμονή για να το υλοποιήσουν. Που πήραν έναν τόπο συντρίμμια και τον κάναν παράδεισο. Σήμερα αυτή η «άλλη» Ελλάδα δεν έχει καμιά κρίση. Γιαυτό και μας δείχνει τον δρόμο που πρέπει ν ακολουθήσουμε για να σωθούμε και οι υπόλοιποι". Έγινε μια προσπάθεια από κάποιους γνωστούς και φίλους του να υπάρξει μια συνέχεια στο πείραμα και να μείνει ζωντανό το όραμα του Τάσου αλλά χωρίς αποτέλεσμα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής

Τάσος Καρκαντζέλης.jpg

Ο Σίμος

Έχουμε πολλά χρόνια να συνεργαστούμε και επιπλέον τσακωνόμαστε διαδικτυακά κάθε τόσο με αφορμή κάποιες βασικές του φιλοσοφικές απόψεις. Εν τούτοις εξακολουθώ να εκτιμώ απεριόριστα τον επαγγελματισμό και το ήθος του.

Τοn τελευταίο  καιρό έχει δρομολογήσει ένα καινοτόμο και ξεχωριστό δίκτυο, που ελπίζω να έχει και ανάλογη επιτυχία, γιατί το αξίζει. Όπως λέει και ο ίδιος "δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον για τη διαχείριση των απαραίτητων αλλαγών και εφαρμόζουμε απλά και δοκιμασμένα εργαλεία, μεθόδους και τεχνικές που ως στόχο έχουν τη διαρκή βελτίωση της Νοητικής Κατάστασης Επιχειρήσεων και Οργανισμών"

simon.jpg
bottom of page